Termenul pentru încheierea contractelor de energie electrică a fost prelungit până la data de 30 iunie 2021!


Începând cu data de 1 ianuarie 2021, ca urmare a eliminării tarifelor reglementate, clienţii casnici care nu au ales o ofertă concurenţială şi nu au încheiat un contract pe piaţa concurenţială au dreptul la asigurarea de către furnizorii de ultimă instanţă a continuităţii furnizării energiei electrice în regim de serviciul universal. În cazul acestor clienţi furnizorul de ultimă instanţă aplică preţul din oferta pentru serviciul universal.

Furnizorii de ultimă instanţă pot să aplice clienţilor casnici din serviciul universal, fără discriminare şi condiţionalitate, o reducere comercială începând cu data de 1 ianuarie 2021 şi până la cel puţin 30 iunie 2021, egală cu diferenţa dintre preţul din oferta de serviciu universal aplicabilă în perioada 1 ianuarie – 30 iunie 2021 şi preţul din oferta concurenţială.

Ordinul nr. 5/2021 prevede că începând cu data de 1 iulie 2021, în cazul clienţilor casnici care nu au încheiat cu un furnizor un contract concurenţial cu intrare în vigoare până la data de 1 iulie 2021, consumul de energie electrică realizat de la respectiva dată se facturează de către furnizorii de ultimă instanţă cu un preţ egal cu preţul din oferta de serviciu universal în vigoare începând cu data de 1 iulie 2021.

,