Proiect. Recunoaşterea și funcționarea grupurilor de producători agricoli


Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale a lansat în dezbatere publică proiectul de Ordin privind modificarea şi completarea anexei la Ordinul ministrului agriculturii şi dezvoltării rurale şi al ministrului mediului, apelor şi pădurilor nr. 358/763/2016 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Ordonanţei Guvernului nr. 37/2005 privind recunoaşterea şi funcţionarea grupurilor şi organizaţiilor de producători, pentru comercializarea produselor agricole şi silvice.

Conform proiectului grupurile de producători din sectorul agricol/silvic care au obţinut recunoaşterea pentru una sau mai multe grupe de produse ori pentru unul sau mai multe produse, pot solicita ulterior o nouă recunoaştere pentru alte produse sau grupe de produse.

Garda forestieră în a cărei rază teritorială se află sediul social al persoanei juridice solicitantă a recunoaşterii, transmite DAJ/DAJ-urilor/Gărzii forestiere pe a cărei rază teritorialăse află membrii afiliaţi, copii ale documentelor relevante pentru punctul/punctele de lucru din judeţul/judeţele respective, în vederea efectuării controlului la faţa locului a acestora.