Va fi înfiinţat Registrul naţional pentru evidenţa persoanelor cu boli şi afecţiuni alergice


Legea nr. 4/2021 instituie cadrul normativ pentru protecţia, siguranţa vieţii şi respectarea, în condiţii de egalitate şi nediscriminare, a drepturilor persoanelor diagnosticate, precum şi ale celor care sunt suspectate a fi diagnosticate cu următoarele boli şi afecţiuni alergice: astm bronşic; rinită alergică; alergie alimentară; rinoconjunctivită alergică; dermatită alergică; anafilaxie.

În termen de 6 luni de la intrarea în vigoare a prezentei legi se înfiinţează Registrul naţional pentru evidenţa persoanelor cu boli şi afecţiuni alergice.

Prin înfiinţarea Registrului naţional pentru evidenţa persoanelor cu boli şi afecţiuni alergice, se instituie responsabilitatea pentru medicii alergologi de a introduce persoanele diagnosticate în cadrul registrului şi, respectiv, de a modifica starea acestora, în funcţie de diferitele evoluţii.

Registrul naţional pentru evidenţa persoanelor cu boli şi afecţiuni alergice se completează de către medicii alergologi şi se modifică pe parcurs, după caz, în funcţie de rezultatele obţinute la analizele şi testele privind starea de sănătate a fiecărei persoane diagnosticate cu boli şi afecţiuni alergice.