Drepturile de echipament se vor acorda cadrelor militare şi poliţiştilor şi pe perioada în care aceştia se află în concediu de acomodare


Ministerul Afacerilor Interne a lansat în dezbatere publică proiectul Ordinului ministrului afacerilor interne pentru modificarea art. 39 alin. (3) din Anexa nr. 2 la Ordinul ministrului internelor şi reformei administrative nr. 262/2007 privind aprobarea Regulamentului pentru compunerea şi portul uniformelor militare.

Proiectul vizează introducerea unor texte care să reglementeze faptul că drepturile de echipament se acordă cadrelor militare şi poliţiştilor şi pe perioada în care aceştia beneficiază de concedii de acomodare, la care au dreptul persoanele care adoptă copii (concediul de acomodare este reglementat de Legea nr. 273/2004 privind procedura adopţiei).

În prezent actele normative cuprind dispoziţii doar cu privire la cadrele militare/poliţiştii care se află în concediu pentru creşterea copilului (reglementat de OUG nr. 111/2010 privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor).