Transmiterea prin mijloace electronice a unor documente aferente operaţiunilor de piaţă monetară efectuate de către BNR


Norma nr. 1/2020 prevede transmiterea prin mijloace electronice a unor documente aferente operaţiunilor de piaţă monetară efectuate de către Banca Naţională a României prin intermediul licitaţiei şi facilităţilor permanente acordate de aceasta participanţilor eligibili.

Norma stabileşte termenii şi modalităţile de transmitere în sistem electronic a ofertelor participanţilor eligibili de participare la operaţiunile de piaţă monetară desfăşurate prin intermediul licitaţiei, potrivit Regulamentului Băncii Naţionale a României nr. 1/2000 privind operaţiunile de piaţă monetară efectuate de Banca Naţională a României şi facilităţile permanente acordate de aceasta participanţilor eligibili.

Norma intră în vigoare la data de 21 decembrie 2020, dată de la care se abrogă Norma Băncii Naţionale a României nr. 2/2015 privind transmiterea prin mijloace electronice a unor documente aferente operaţiunilor de piaţă monetară efectuate de către Banca Naţională a României prin intermediul licitaţiei şi facilităţilor permanente acordate de aceasta participanţilor eligibili.