Au fost alocate fonduri pentru efectuarea recensământului în anul 2021!


Suma care se asigură de la bugetul de stat pentru pregătirea, organizarea şi desfăşurarea recensământului populaţiei şi locuinţelor din România în anul 2021 este de 392.655 mii lei, repartizată pe ordonatori principali de credite ai administraţiei publice centrale şi ai administraţiei publice locale.

În acest sens Hotărârea nr. 1071/2020 a stabilit bugetul şi a categoriile de cheltuieli necesare efectuării recensământului populaţiei şi locuinţelor din România în anul 2021, precum şi a măsurilor pentru punerea în aplicare a unor dispoziţii din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 19/2020 privind organizarea şi desfăşurarea recensământului populaţiei şi locuinţelor din România în anul 2021.

Contractele cu recenzorii pentru autorecenzare asistată, recenzorii, recenzorii – şefi şi coordonatorii la nivel de municipiu, sector al municipiului Bucureşti, oraş sau comună se încheie de către ordonatorii principali de credite ai bugetelor unităţilor administrativ – teritoriale potrivit prevederilor art. 1.168 şi următoarele din Codul civil în baza listelor nominale cu personalul de recensământ din teritoriu.