Ce reprezintă dispoziţia pe zi de unitate?


Dispoziţia de zi pe unitate, respectiv ordinul de zi pe unitate, DZU/OZU, reprezintă un document de decizie şi/sau planificare operaţională privind modul de organizare şi desfăşurare a activităţilor de interes general pentru Ministerul Afacerilor Interne, precum şi de consemnare sau, după caz, constatare a unor activităţi desfăşurate la nivelul unităţii.

Ordinul nr. 173/2020 prevede dispoziţia/ordinul de zi pe unitate, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative.

DZU/OZU se redactează în fiecare zi lucrătoare, pentru ziua următoare, de către personalul desemnat din cadrul structurii de secretariat sau de către personalul anume desemnat din cadrul unităţii.

Şefii structurilor care au de efectuat menţiuni în DZU/OZU întocmesc referate/proiecte pe care le supun aprobării şefului nemijlocit şi le transmit, ulterior, structurii de secretariat sau personalului anume desemnat, în format tipărit sau electronic.

DZU/OZU pentru ziua următoare se redactează în registru special constituit ori, după caz, în format electronic sau tipărit, cu cel puţin 2 ore înainte de terminarea programului de lucru zilnic, astfel încât să permită luarea la cunoştinţă de către persoanele interesate.