Comunicarea către instituţiile de credit a deciziilor de ridicare a măsurilor de executare silită


Comunicarea către instituţiile de credit a deciziilor de ridicare a măsurilor de executare silită asupra disponibilităţilor băneşti se realizează de către Punctul central prin preluarea informaţiilor cuprinse în acestea de la Unitatea de Imprimare Rapidă şi încărcarea în spaţiul privat de pe portalul A.N.A.F., prin intermediul platformei ePopriri.

În Monitorul Oficial nr. 1210/2020 a fost publicat Ordinul nr. 3037/2020 pentru modificarea şi completarea Ordinului ministrului finanţelor publice nr. 1.665/2020 privind stabilirea mijloacelor electronice de transmitere la distanţă a actelor de executare şi a procedurii de comunicare a acestora.

După actualizarea sumelor se transmite Adresa pentru înştiinţarea instituţiilor de credit privind sumele rămase de recuperat, ca urmare a stingerilor efectuate, din popririle înfiinţate prin mijloace electronice de transmitere la distanţă, instituţiilor de credit cărora li s-au comunicat adresele de înfiinţare a popririi, indiferent dacă acestea au încheiat sau nu cu A.N.A.F. convenţia – cadru prevăzută în anexa nr. 2 la ordin.

Instituţia de credit nu transmite mesajul privind motivul neînfiinţării, acesta urmând să se actualizeze automat, săptămânal, de sistemul informatic e – Popriri prin preluarea informaţiilor existente în bazele de date deţinute sau la care are acces Agenţia Naţională de Administrare Fiscală.