Biletele de trimitire vor avea evidenţiat faptul că investigaţiile sunt recomandate pentru monitorizare pacient COVID


Biletele de trimitere pentru efectuarea investigaţiilor medicale paraclinice necesare monitorizării pacienţilor diagnosticaţi cu COVID – 19, după externare din spital, în regim ambulatoriu, vor avea evidenţiat faptul că investigaţiile sunt recomandate pentru monitorizare pacient COVID – 19.

În Monitorul Oficial nr. 1013/2020 a fost publicat Ordinul nr. 1844/2020 pentru modificarea şi completarea Ordinului ministrului sănătăţii şi al preşedintelui Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate nr. 397/836/2018 privind aprobarea Normelor metodologice de aplicare în anul 2018 a Hotărârii Guvernului nr. 140/2018 pentru aprobarea pachetelor de servicii şi a Contractului – cadru care reglementează condiţiile acordării asistenţei medicale, a medicamentelor şi a dispozitivelor medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate pentru anii 2018 – 2019.

Investigaţiile medicale paraclinice necesare monitorizării pacienţilor diagnosticaţi cu COVID – 19, după externare din spital, în regim ambulatoriu, respectiv investigaţiile medicale paraclinice necesare monitorizării pacienţilor diagnosticaţi cu boli oncologice, diabet zaharat, boli cardiovasculare, boli rare, boli neurologice şi boli cerebrovasculare, pentru afecţiunile respective, se efectuează atât pe baza biletelor de trimitere aflate în termen de valabilitate care nu au evidenţiat faptul că investigaţiile au fost recomandate pentru monitorizare, dar nu mai târziu de 31 decembrie 2020, precum şi pe baza biletelor de trimitere care au evidenţiat faptul că investigaţiile sunt recomandate pentru monitorizare.

,