Metodologia de stabilire a tarifelor pentru serviciul de distribuţie a energiei electrice a fost modificată!


În Monitorul Oficial nr. 921/2020 a fost publicat Ordinul nr. 177/2020 privind modificarea şi completarea Metodologiei de stabilire a tarifelor pentru serviciul de distribuţie a energiei electrice de operatori, alţii decât operatorii de distribuţie concesionari, aprobată prin Ordinul preşedintelui Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei nr. 102/2016.

Metodologia este aplicată de către:
a) operatorul de distribuţie, pentru întocmirea documentaţiei necesare pentru aprobarea tarifelor pentru serviciul de distribuţie a energiei electrice sau pentru stabilirea acestora;
b) operatorul de distribuţie, furnizor şi utilizator, în relaţiile contractuale legate de serviciul de distribuţie a energiei electrice.

La cererea unui utilizator, operatorul unui sistem de distribuţie închis, deţinător al unei decizii de confirmare emise de Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei, este obligat să utilizeze prezenta metodologie pentru a stabili tarifele pentru serviciul de distribuţie.

Operatorul de distribuţie nu poate solicita aprobarea sau revizuirea tarifelor în cazul în care se află în procedură de faliment.