Autorizarea funcţionării unităţilor emitente de tichete se realizează prin intermediul Comisiei pentru autorizarea operatorilor


În Monitorul Oficial nr. 899/2020 a fost publicat Ordinul nr. 2797/2020 pentru modificarea şi completarea Ordinului ministrului economiei şi finanţelor nr. 2.007/2008 privind aprobarea componenţei Comisiei pentru autorizarea operatorilor economici din domenii cu reglementări specifice şi a Regulamentului de organizare şi funcţionare a acesteia, precum şi a Criteriilor referitoare la autorizarea funcţionării unităţilor emitente de tichete.

Unitatea care solicită autorizaţie de funcţionare ca unitate emitentă de vouchere pe suport hârtie acordate în vederea achiziţionării de echipamente sportive pentru încurajarea şi sprijinirea copiilor în vederea practicării sportului de performanţă este obligată să dovedească în termen de maximum 10 zile de la data la care i-a fost atribuit de către Ministerul Tineretului şi Sportului contractul de achiziţie publică pentru emiterea voucherelor pe suport hârtie acordate în vederea achiziţionării de echipamente sportive pentru încurajarea şi sprijinirea copiilor în vederea practicării sportului de performanţă, sub sancţiunea retragerii autorizaţiei.

Autorizarea funcţionării unităţilor emitente de vouchere de vacanţă, a unităţilor emitente de tichete sociale pentru grădiniţă, a unităţilor emitente de tichete sociale pe suport electronic pentru mese calde, a unităţilor emitente de tichete sociale pe suport electronic pentru sprijin educaţional, precum şi a unităţilor emitente de vouchere pe suport hârtie acordate în vederea achiziţionării de echipamente sportive pentru încurajarea şi sprijinirea copiilor în vederea practicării sportului de performanţă se realizează prin intermediul Comisiei pentru autorizarea operatorilor economici din domenii cu reglementări specifice structură interdepartamentală care îşi desfăşoară activitatea la sediul Ministerului Finanţelor Publice.