Norma privind calculul provizionului tehnic pentru fondurile de pensii administrate privat a suferit modificări


Activitatea de depozitare a activelor corespunzătoare provizionului tehnic se desfăşoară în baza unui contract încheiat între administrator şi depozitarul fondului de pensii administrat privat, care are un conţinut minim similar cu cel al contractului de depozitare încheiat pentru activele fondului de pensii administrat privat.

Norma nr. 38/2020 a modificat Norma nr. 13/2012 privind calculul actuarial al provizionului tehnic pentru fondurile de pensii administrate privat, aprobată prin Hotărârea Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private nr. 23/2012, şi a Normei Autorităţii de Supraveghere Financiară nr. 26/2015 privind calculul actuarial al provizionului tehnic pentru fondurile de pensii facultative.

Activitatea de custodie a activelor corespunzătoare provizionului tehnic se desfăşoară în baza unui contract încheiat între administrator şi depozitarul fondului de pensii administrate privat, care are un conţinut minim similar cu cel al contractului de custodie încheiat pentru activele fondului de pensii administrate privat.

,