Proiect. Desemnarea personalului MAI competent să constate contravenţii


Ministerul Afacerilor Interne a lansat în dezbatere publică Proiectul ordinului ministrului afacerilor interne pentru modificarea Anexei la Ordinul ministrului afacerilor interne nr. 106/2018 pentru desemnarea personalului Ministerului Afacerilor interne competent să constate contravenţii şi să aplice sancţiuni contravenţionale prevăzute în acte normative.

În acord cu legislaţia în vigoare şi cuaspectele semnalate la nivelul structurilor MAI, a fost elaborat un proiect de ordin prin care se propune modificarea Anexei, după cum urmează:
-eliminarea Legii zootehniei nr. 72/2002, republicată, în contextul abrogării acesteia de Legea zootehniei nr. 32/2019 -act normativ care instituie competențe de constatare şi sancţionare a faptelor contravenţionale doar în sarcina persoanelor imputernicite din cadrul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale;
-actualizarea denumirii serviciilor publice comunitare pentru eliberarea şi evidenţa paşapoartelor simple, precum şi includerea ofiţerilor şi agenţilor de poliţie din cadrul Direcţiei Generale de Paşapoarte în categoria persoanelor din cadrul M.A.I. desemnate să constate contravenţii şi să aplice sancţiuni contravenţionale la regimul liberei circulaţii a cetăţenilor români în străinătate.

,