Admiterea în învăţământul liceal de stat în anul şcolar 2021- 2022!


A fost aprobat Calendarul admiterii în învăţământul liceal de stat pentru anul şcolar 2021 – 2022.

Ordinul nr. 5457/2020 prevede organizarea şi desfăşurarea admiterii în învăţământul liceal de stat pentru anul şcolar 2021 – 2022.

În procesul de admitere în învăţământul liceal de stat pentru anul şcolar 2021 – 2022, şedinţele/acţiunile de instruire cu părinţii şi elevii pentru prezentarea procedurilor de admitere şi a planului de şcolarizare, precum şi cele pentru completarea opţiunilor în fişele de înscriere de către absolvenţii clasei a VIII – a şi de către părinţii acestora pot fi realizate în unitatea de învăţământ şi prin mijloace electronice de comunicare (telefon, e-mail, videoconferinţă on – line etc.).

Diriginţii claselor a VIII – a au obligaţia de a informa şi a oferi consultanţă absolvenţilor clasei a VIII – a şi părinţilor/reprezentanţilor legali ai acestora pe parcursul derulării acestor acţiuni.

Conform Calendarului admiterii în învăţământul liceal de stat pentru anul şcolar 2021 – 2022, repartizarea computerizată a absolvenţilor clasei a VIII – a în învăţământul liceal de stat se face în două etape.

La repartizarea computerizată din primele două etape de admitere participă numai elevii care au susţinut evaluarea naţională.