Un proiect prevede modificarea Normelor privind organizarea jocurilor de noroc


Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri a lansat în dezbatere publică proiectul de Hotărâre a Guvernului pentru modificarea Normelor metodologice de punere în aplicare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 77/2009 privind organizarea şi exploatarea jocurilor de noroc, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 246/2010, cu modificările şi completările ulterioare, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 111/2016.

Proiectul prevede că participarea la jocurile de noroc de tip loto – joc tradițional – se poate realiza în locaţii specializate, prin intermediul terminalelor autonome, operate în mod direct de către participanţii la joc sau prin accesarea secţiunii dedicate acestei activităţi disponibilă pe site-urile oficiale ale Companiei Naţionale ”Loteria Română S.A.” cu condiţia achitării taxei de participare.

Pe site-urile oficiale ale Companiei Naționale ”Loteria Română S.A.”, în cadrul secţiunii dedicate prin care este permisă participarea la jocurile de noroc de tip loto – joc tradiţional –, se înscriu: jocurile de noroc care pot fi accesate prin intermediul site-ului, regulamentele de joc aferente acestora, termenii si condiţiile de participare. Înscrisul care atestă acordarea dreptului de participare, conform regulamentului de joc, se transmite în format electronic şi poate fi imprimat de către participant.