A fost aprobată Procedura privind punerea în funcţiune a instalaţiei de utilizare a gazelor naturale


A fost aprobată Procedura privind proiectarea, verificarea proiectului tehnic, execuţia, recepţia tehnică şi punerea în funcţiune a instalaţiei de utilizare a gazelor naturale.

În Monitorul Oficial nr. 799/2020 a fost publicat Ordinul nr. 156/2020 pentru aprobarea Procedurii privind proiectarea, verificarea proiectului tehnic, execuţia, recepţia tehnică şi punerea în funcţiune a instalaţiei de utilizare a gazelor naturale.

Procedura are drept scop stabilirea etapelor necesare punerii în funcţiune a instalaţiei de utilizare a gazelor naturale cu presiunea egală sau mai mică de 10 • 105 Pa (10 bari), respectiv p < 10 • 105 Pa (10 bari), precum şi a modificării acesteia.

Prezenta procedură se aplică de producătorii de gaze naturale, operatorul de transport şi de sistem sau de operatorii de distribuţie a gazelor naturale în relaţiile cu:
a) persoanele fizice/juridice viitoare proprietare ale instalaţiilor de utilizare a gazelor naturale sau mandatarul acestora;
b) operatorii economici autorizaţi de Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei pentru proiectarea şi/sau execuţia instalaţiilor de utilizare a gazelor naturale.

,