Se prevăd unele modificări în drepturile de transport ale poliţiştilor din penitenciare


Ministerul Justiţiei a lansat în dezbatere publică proiectul de Hotărâre a Guvernului privind drepturile de transport ale poliţiştilor de penitenciare, ale cursanţilor instituţiilor de învăţământ proprii pentru formarea poliţiştilor de penitenciare şi ale personalului civil din sistemul administraţiei penitenciare.

Deţi, în cea mai mare parte, prevederile noului proiect de act normativ păstrează cele reglementate prin H.G. nr. 1398/2007 privind drepturile de transport ale funcţionarilor publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare, există şi elemente de noutate, care vin în sprijinul eliminării dificultăţilor ivite în practică în ceea ce priveşte decontarea drepturilor de transport ale poliţiştilor de penitenciare, în special legate transportul la şi de la locul de muncă.

Astfel, chiar prin noile prevederi ale Statutului poliţiştilor de penitenciare au fost prevăzute situaţiile în care poliţiştii de penitenciare nu beneficiază de decontarea cheltuielilor de transport în cazul deplasării de la domiciliu la locul de muncă, fiind necesară, în acest sens, corelarea prevederilor acestuia cu cele ale actelor normative de nivel inferior.