Au fost aprobate Normele de protecţie a informaţiilor clasificate în domeniul activităţilor contractuale desfăşurate în cadrul MAI


Normele de protecţie a informaţiilor clasificate în domeniul activităţilor contractuale desfăşurate în cadrul Ministerului Afacerilor Interne au fost aprobate.

În Monitorul Oficial nr. 778/2020 a fost publoucat Ordinul nr. 125/2020 pentru aprobarea Normelor de protecţie a informaţiilor clasificate în domeniul activităţilor contractuale desfăşurate în cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Entităţile MAI beneficiare sunt obligate să înştiinţeze Directia Generala de Protecţie Internă, în scris şi în prealabil, cu privire la intenţia de organizare a procedurii de atribuire sau cu ocazia executării oricărui contract în cadrul căruia se cuprind sau se vehiculează informaţii clasificate.

La stabilirea termenelor aferente diferitelor etape ale procedurii de atribuire/executare, contractorul este obligat să ia în calcul perioada necesară eliberării avizului de securitate industrială.