Cum vor fi identificate vehiculele asupra cărora există suspiciuni de depăşire a maselor maxime admise?


Au fost aprobate Normele metodologice de identificare a vehiculelor sau ansamblurilor de vehicule aflate în circulaţie asupra cărora există suspiciuni de depăşire a maselor maxime admise, totală şi/sau pe axe.

Conform Hotărârii nr. 691/2020 identificarea vehiculelor sau ansamblurilor de vehicule aflate în circulaţie asupra cărora există suspiciuni de depăşire a maselor maxime admise, totală şi/sau pe axe, se realizează prin intermediul sistemelor automate de cântărire.

Verificarea prin cântărire a vehiculelor sau ansamblurilor de vehicule aflate în circulaţie asupra cărora există suspiciuni de depăşire a maselor maxime admise, totală şi/sau pe axe, se realizează de către inspectorii din cadrul Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier, în conformitate cu dispoziţiile Ordonanţei Guvernului nr. 26/2011 privind înfiinţarea Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier.

În vederea identificării vehiculelor sau ansamblurilor de vehicule aflate în circulaţie asupra cărora există suspiciuni de depăşire a maselor maxime admise, totală şi/sau pe axe, prevăzută la art. 1, administratorii autostrăzilor şi drumurilor naţionale asigură inspectorilor din cadrul I.S.C.T.R. accesul la informaţiile furnizate de sistemul WIM.

,