Bani suplimentari au fost alocaţi educaţiei!


Guvernul a aprobat Ordonanţa de urgenţă privind rectificarea bugetară, în urma căreia Ministerului Educaţiei şi Cercetării i-a fost alocată suma de 551,4 milioane de lei. Banii sunt destinaţi, cu prioritate, achiziţiei de echipamente electronice pentru elevi şi cadre didactice, în vederea participării la activităţi de e-learning, precum şi pentru lucrări de execuţie şi proiectare a 59 de grădiniţe.

În ceea ce priveşte învăţământul universitar, s-a decis majorarea cheltuielilor din venituri proprii cu suma de 370,50 de milioane de lei, asigurată prin majorarea veniturilor cu suma de 229,72 de milioane de lei, respectiv reglementarea utilizării disponibilităţilor din anii anteriori, în limita sumei de 140,78 de milioane de lei.

Rectificarea bugetară pozitivă pentru Educaţie este o măsură esenţială de sprijin în vederea reluării activităţii şcolare/universitare în această toamnă, în condiţii de acces egal şi siguranţă sanitară pentru toţi elevii, studenţii şi profesorii, având în vedere contextul pandemic provocat de virusul SARS-CoV-2