Vor fi aduse modificări în domeniul sănătăţii


Ministerul Sănătăţii a lansat în dezbatere publică Ordinul privind modificarea şi completarea anexei Ordinului ministrului sănătăţii nr. 85/2013 pentru aprobarea Normelor de aplicare a prevederilor art. 703 alin. (1) şi (2) din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii referitoare la medicamentele utilizate pentru rezolvarea unor nevoi speciale.

Prezentul proiect de ordin a fost elaborat în vederea completării şi modificării anexei Ordinului ministrului sănătăţii nr. 85/2013 pentru aprobarea Normelor de aplicare a prevederilor art. 703 alin. (1) şi (2) din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii referitoare la medicamentele utilizate pentru rezolvarea unor nevoi speciale, cu reglementări exprese după cum urmează:
-titlul Capitolului I se modifică pentru a fi în concordanţă cu dispoziţiile reglementate în cuprinsul acestuia şi care au în vedere doar normele de aplicare a prevederilor art. 703 alin. (1) din Legea nr. 95/2006;
-a fost completat alin. (2) alart. 11 pentru cazurile de necesitate neacoperite de medicamentele autorizatede punere pe piaţă, situaţie în care Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România, poate emite autorizaţie privind furnizarea de medicamente pentru nevoi speciale pentru medicamentele care pot fi obţinute prin canalele obişnuite de distribuţie, dar în cantităţi insuficiente pentru acoperirea nevoilor pacienților din România, în vederea asigurării pe piaţă de stocuri de medicamente, pentru o perioadă de maximum 120de zile;
-a fost prevăzută posibilitatea emiterii unei noi autorizaţii pentru o perioadă de 4 luni, dacă sunt îndeplinite aceleaşi condiţii ca pentru cea emisă anterior.

,