A fost aprobat modul de organizare şi desfăşurare a concursurilor pentru ocuparea posturilor vacante de poliţist de penitenciare!


A fost aprobat modul de organizare şi desfăşurare a concursurilor pentru ocuparea posturilor vacante de poliţist de penitenciare, prin trecerea agenţilor în categoria ofiţerilor de poliţie penitenciară, avansarea poliţiştilor de penitenciare în funcţii de execuţie din cadrul aceleiaşi categorii, avansarea poliţiştilor de penitenciare în funcţii de conducere, precum şi din sursă externă.

Posturile vacante de director general, director general adjunct şi director de direcţie în cadrul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, precum şi de director de unitate penitenciară sunt scoase la concurs prin ordin al ministrului justiţiei. Pentru posturile de director general adjunct şi director de direcţie în cadrul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, precum şi de director de unitate penitenciară este necesară propunerea directorului general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor.

Ordinul nr. 3065/2020 prevede că la concursul pentru ocuparea posturilor vacante de director general, director general adjunct, director de direcţie în cadrul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor şi de director de unitate penitenciară se pot înscrie ofiţerii de poliţie penitenciară care îndeplinesc condiţiile obligatorii cumulative stabilite de art. 97 alin. (2) din Legea nr. 145/2019 privind statutul poliţiştilor de penitenciare, cu modificările şi completările ulterioare