Noutăţi privind organizarea concursului pentru ocuparea posturilor vacante din sistemul de probaţiune


Organizarea şi desfăşurarea concursului pentru ocuparea posturilor şi funcţiilor vacante din sistemul de probaţiune a suferit recent unele modificări.

Ordinul nr. 3013/2020 prevede că intrarea candidaţilor în sălile de concurs se face pe baza listelor întocmite pentru fiecare sală şi a actului de identitate, cu o jumătate de oră înainte de începerea probei scrise, pe listă menţionându-se prezenţa fiecărui candidat.

Aşezarea candidaţilor în sală se realizează în aşa fel încât să se asigure confidenţialitatea lucrării şi distanţarea socială minimă care poate preveni contactarea anumitor boli, luându-se în acest scop, dacă este cazul, şi măsuri de protecţie sanitară specifice.

Candidaţii care nu se află în sală în momentul deschiderii plicului cu subiecte pierd dreptul de a mai susţine concursul. Sunt interzise deţinerea şi utilizarea de către candidaţi, pe toată durata probei scrise, a oricăror surse de informare şi a mijloacelor de comunicare electronică, precum computere personale, tablete, telefoane, ceasuri inteligente etc.

În situaţia în care numărul candidaţilor admişi depăşeşte numărul de posturi vacante, testarea medicală şi psihologică se va realiza pentru un număr de candidaţi egal cu numărul posturilor vacante la care se adaugă un număr de rezervă de candidaţi de 10% din numărul posturilor vacante. Rezultatele testării medicale şi psihologice se vor publica în termen de cel mult 10 zile lucrătoare de la data finalizării examinării candidaţilor.