Un proiect prevede modificarea Regulamentului de organizare şi funcţionare şi a organigramei Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă


Ministerul Afacerilor Interne a lansat în dezbatere publică proiectul de Hotărâre a Guvernului privind modificarea Hotărârii Guvernului nr. 1.490/2004 pentru aprobarea Regulamentului de organizare şi funcţionare şi a organigramei Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.

Prin proiect se propune modificarea art. 15 din Regulamentul de organizare şi funcţionare al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă şi a organigramei Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, în sensul prevederii a două funcţii de adjunct al inspectorului general.

Totodată, este reglementată modalitatea de stabilire a competenţelor de coordonare de către prim-adjunct şi adjuncţii inspectorului general a structurilor aparatului propriu al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, precum şi de asigurare a continuităţii conducerii instituţiei.