Programul calendaristic pentru realizarea acţiunilor necesare organizării alegerilor pentru autorităţile administraţiei publice locale


A fost aprobat programul calendaristic pentru realizarea acţiunilor necesare organizării şi desfăşurării în bune condiţii a alegerilor pentru autorităţile administraţiei publice locale din anul 2020.

În acest sens. în Monitorul Oficial nr. 653/2020 a fost publicată Hotărârea nr. 576/2020 pentru aprobarea programului calendaristic pentru realizarea acţiunilor necesare organizării şi desfăşurării în bune condiţii a alegerilor pentru autorităţile administraţiei publice locale din anul 2020.

Până la data de 8 august va avea loc publicarea în Monitorul Oficial al României, Partea I, şi comunicarea către birourile electorale de circumscripţie a listei denumirilor partidelor politice, alianţelor politice, alianţelor electorale şi ale organizaţiilor cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale ale căror semne electorale au fost înregistrate, precum şi a semnelor electorale înregistrate.

Iar de la data de 7 august începe perioada de depunere a candidaturilor.