Ministerul Fondurilor Europene a prezentat actele normative necesare implementării măsurilor de sprijinire a economiei


În şedinţa de Guvern, Ministerul Fondurilor Europene a prezentat actele normative necesare implementării măsurilor de sprijinire a economiei, dar şi pentru finanţarea spitalelor implicate în lupta cu COVID-19.

Concret, au fost dezbătute programele naţionale pentru pentru racordarea la reţeaua de gaze naturale, dar şi cele pentru acordarea de granturi IMM-urilor, sprijinirea întreprinderilor de tip social din mediul rural şi creşterea abilităţilor digitale ale angajaţilor din România. O altă măsură dezbătută a fost flexibilizarea implementării Programelor Operaţionale Regionale în viitoarea perioadă de programare.

Programul de racordare la reţeaua inteligentă de distribuţie a gazelor propus de Ministerul Fondurilor Europene are o alocare prevăzută de un miliard de euro, iar granturile şi microgranturile pentru sprijinirea IMM-urilor dispun de alt miliard din fonduri europene.

Salariaţii din întreprinderile mari vor avea la dispoziţie 10 milioane de euro pentru a deveni mai competitivi în noua economie digitală, în timp ce angajaţii IMM-urilor vor dispune de 20 de milioane de euro pentru aceeaşi temă.