Comisia Europeană a recomandat ca statele membre să nu acorde sprijin financiar întreprinderilor care au legături cu ţări ce se află pe lista UE a jurisdicţiilor necooperante


Comisia Europeană a recomandat ca statele membre să nu acorde sprijin financiar întreprinderilor care au legături cu ţări ce se află pe lista UE a jurisdicţiilor necooperante în scopuri fiscale.

Restricţiile ar trebui să li se aplice şi întreprinderilor care au fost condamnate pentru infracţiuni financiare grave, inclusiv, printre altele, pentru fraudă financiară, corupţie, neplata obligaţiilor fiscale şi a celor în materie de securitate socială.

Scopul recomandării de astăzi este să ofere orientări statelor membre cu privire la modul de stabilire a unor condiţii pentru primirea de sprijin financiar prin care să se prevină utilizarea abuzivă a fondurilor publice şi să se consolideze garanţiile împotriva abuzurilor fiscale în întreaga UE, în conformitate cu legislaţia UE.

Prin coordonarea restricţiilor privind acordarea de sprijin financiar, statele membre ar preveni, de asemenea, neconcordanţele şi denaturările din cadrul pieţei unice.