Angajatorii sunt încurajaţi să ofere vouchere de vacanţă


Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, prin Direcţia Generală Turism, încurajează angajatorii să ofere vouchere de vacanţă.

Voucherele de vacanţă, acordate atât personalului din sectorul public, cât şi celui din sectorul privat pentru acoperirea cheltuielilor ocazionate de efectuarea concediului de odihnă în regim de turism intern, au produs un impact pozitiv din punct de vedere economic şi social. În acest sens, Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri – Direcţia Generală Turism, alături de Asociaţia Profesională a Emitenţilor de Tichete (APET), demarează o campanie de informare, prin intermediul căreia încurajează angajatorii să ofere vouchere de vacanţă salariaţilor.

Voucherele de vacanţă sunt soluţia optimă pentru a susţine refacerea capacităţii de muncă a întregii echipe. În sectorul privat, acestea pot fi acordate tuturor angajaţilor care au un contract individual de muncă, iar valoarea maximă poate ajunge la 13.380 de lei, echivalentul a 6 salarii minim brute, garantate pe ţară. Voucherele de vacanţă primite de salariaţi pot fi folosite pentru achiziţionarea serviciilor de cazare, iar în pachetele turistice care includ obligatoriu cazare pot fi incluse şi alte servicii precum masă, transport sau tratament balnear.