Personalul cu pregătire paramedicală din cadrul echipajelor SMURD poate fi preluat de către inspectoratele pentru situaţii de urgenţă


Prin derogare de la prevederile art. 40 din Legea nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare, cu modificările şi completările ulterioare, personalul cu pregătire paramedicală din cadrul echipajelor SMURD specializate în acordarea primului ajutor calificat, potrivit legii, aflate în finanţarea autorităţilor administraţiei publice locale, la cererea acestora, se preia cu statut de cadru militar – subofiţer de către inspectoratele pentru situaţii de urgenţă judeţene în a căror zonă de competenţă îşi desfăşoară activitatea.

Potrivit Legii nr. 79/2020 personalului preluat nu îi poate fi modificat raportul de serviciu prin detaşare, mutare, împuternicire sau transfer timp de cel puţin 5 ani de la numirea în prima funcţie, cu excepţia situaţiei în care intervine reorganizarea unităţii.

Preluarea personalului se realizează la solicitarea scrisă a acestuia, în termen de 15 zile de la intrarea în vigoare a legii şi se realizează în termen de 4 luni de la intrarea în vigoare a prezentei legi, iar personalul preluat îşi va menţine ultimul statut dobândit.