Atenţie! Purtarea măştii de protecţie este obligatorie în toate gările, autogările!


În Monitorul Oficial nr. 526/2020 a fost publicat Ordinul nr. 1082/2020 privind măsuri şi reguli în domeniul transporturilor, pe perioada stării de alertă, pentru prevenirea răspândirii COVID – 19.

Pe durata stării de alertă, purtarea măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, este obligatorie în toate gările, autogările, porturile, locurile de îmbarcare/debarcare, terminalele aeroporturilor şi staţiile de metrou, precum şi în interiorul oricărui mijloc de transport persoane.

În zona uşii de acces al pasagerilor, în interiorul mijlocului de transport, se montează dozatoare cu soluţii dezinfectante pe bază de alcool. Înainte de plecarea în cursă se efectuează obligatoriu curăţenia şi dezinfecţia mijlocului de transport. Se evită măturarea uscată şi alte acţiuni mecanice pe suprafeţe potenţial contaminate, pentru a reduce posibilitatea de dispersare a virusului. Se utilizează în schimb metode de curăţare umedă.

Spaţiul destinat conducătorului mijlocului de transport va fi separat fizic sau primul rând de scaune va fi păstrat liber, pentru a evita interacţiunea socială.

,