Măsuri care vor fi implementate în cadrul unităţilor care desfăşoară activităţi de tratament balnear!


Au fost aprobate măsurile necesar a fi implementate în cadrul unităţilor care desfăşoară activităţi de tratament balnear.

În Monitorul Oficial nr. 505/2020 a fost publicat Ordinul nr. 1078/2020 privind măsurile necesar a fi implementate în cadrul unităţilor care desfăşoară activităţi de tratament balnear.

Pacienţii se vor adresa unităţilor balneare prin mijloace de comunicare la distanţă (e-mail, telefon) în vederea obţinerii unei programări sau a oricăror alte informaţii necesare cu privire la regulile de distanţare socială, siguranţă şi igienă ce trebuie respectate în cadrul procedurilor de tratament balnear.

Întreg personalul medical va fi echipat corespunzător cu echipamentul obişnuit în activitatea medicală, conform normativelor în vigoare, cu precizarea că mănuşile vor fi schimbate la fiecare pacient consultat/tratat.

Accesul în cabinetele de consultaţii şi tratament fizic nu este permis pacienţilor însoţiţi de aparţinători. Fac excepţie pacienţii cu dizabilităţi care au nevoie de însoţitor, pacienţii minori sau pacienţii cu afecţiuni grave care obţin acceptul medicului curant.

În sala de kinetoterapie şi în celelalte încăperi folosite pentru tratament fizic se va efectua distanţarea echipamentelor la 1,5 – 2 metri unul de altul, eventual amplasate în zigzag dacă spaţiul permite. În încăperile menţionate vor beneficia de tratament maximum doi pacienţi concomitent împreună cu terapeutul, cu respectarea distanţei de 2 metri.