Se propune desfiinţarea Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie


Ministerul Justiţiei a lansat în dezbatere publică proiectul de lege privind desfiinţarea Secției pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative în domeniul justiţiei.

Prin prezentul proiect de lege se propune desfiinţarea Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ) la data intrării în vigoare a legii. De asemenea, se propune abrogarea secţiunii care priveşte organizarea, funcţionarea şi competenţa acestei secţii din Legea nr. 304/2004 privind organizarea judiciară şi instituirea unor dispoziţii tranzitorii referitoare la situaţia personalului şi a dosarelor aflate pe rolul Secţiei la data intrării în vigoare a acestei legi.

Astfel, cauzele aflate pe rolul Secţiei la data intrării în vigoare a legii, precum şi dosarele soluţionate, aflate în arhiva Secţiei la această dată, se transmit pe cale administrativă, în termen de 5 zile lucrătoare de la data intrării în vigoare a legii, parchetelor competente potrivit legii, prin grija Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie și Justiţie.