Comisia Europeană a lansat o consultare specifică privind instituirea unui standard al UE privind obligaţiunile verzi


Comisia Europeană a lansat o consultare specifică privind instituirea unui standard al UE privind obligaţiunile verzi (EU-GBS), care va fi deschisă până vineri, 2 octombrie 2020.

Obligaţiunile verzi au devenit din ce în ce mai populare, deoarece investitorii caută modalităţi de a contribui la finanţarea tranziţiei către o economie durabilă din punct de vedere ecologic. Ca atare, ele vor avea un rol esenţial în realizarea obiectivelor Pactului verde european (Green Deal).

Obligaţiunile verzi vor juca un rol şi mai important în deblocarea potenţialului sectorului privat de a aborda schimbările climatice şi de a încuraja o redresare economică durabilă după pandemie. Având în vedere că moneda euro este deja principala monedă utilizată pentru emiterea de obligaţiuni verzi la nivel mondial, un standard oficial al UE privind obligaţiunile verzi ar putea, de asemenea, să definitiveze rolul internaţional al monedei euro şi să contribuie la consolidarea rolului UE ca centru mondial pentru finanţarea verde.