Proiect privind modificarea Ordonanţei Guvernului nr. 6/2019 privind instituirea unor facilităţi fiscale


Ministerul Finanţelor Publice a lansat în dezbatere publică proiectul de Ordonanţă de urgenţă pentru modificarea Ordonanţei Guvernului nr. 6/2019 privind instituirea unor facilităţi fiscale.

În contextul Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 69/2020 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, precum şi pentru instituirea unor măsuri fiscale, prin care au fost acordate facilități fiscale privind anularea tuturor accesoriilor aferente debitelor restante la 31 martie 2020 prin depunerea unei cereri de anulare a accesoriilor şi îndeplinirea condiţiilor de plată și de declarare până la data de 15 decembrie 2020, pentru a crea un tratament echitabil în raport cu debitorii care nu pot accesa aceste facilităţi datorită lipsei de lichidităţi, este necesară corelarea termenelor privind conformarea voluntară la plată cu mecanismul de restructurare a obligaţiilor bugetare reglementat de Ordonanța Guvernului nr. 6/2019 în sensul prorogării termenului de depunere a notificării intenţiei de restructurare a obligaţiilor bugetare precum şi termenului de depunere a cererii de restructurare însoţită de planul de restructurare şi testul creditorului privat prudent.

De asemenea, se impune ca şi termenul de depunere al cererii de restructurare să fie 15 decembrie 2020 inclusiv, astfel încât să fie similar cu cel existent pentru anularea accesoriilor potrivit Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 69/2020.

Astfel, notificarea privind intenţia de restructurare a obligaţiilor bugetare va avea ca termen de depunere 30 septembrie 2020 inclusiv.