A fost modificată Metodologia de organizare a examenului de certificare a calificării absolvenţilor învăţământului liceal, filiera tehnologică


A fost modificată Metodologia de organizare şi desfăşurare a examenului de certificare a calificării absolvenţilor învăţământului liceal, filiera tehnologică.

Ordinul nr. 4322/2020 prevede modificarea şi completarea Ordinului ministrului educaţiei naţionale nr. 4.434/2014 privind aprobarea Metodologiei de organizare şi desfăşurare a examenului de certificare a calificării absolvenţilor învăţământului liceal, filiera tehnologică, pentru anul şcolar 2019 – 2020.

În vederea înscrierii la examenul de certificare, profesorii diriginţi ai claselor terminale ale ciclului superior al liceului tehnologic întocmesc tabele cu elevii din ultimul an de liceu, care cuprind următoarele date: numele şi prenumele elevilor, clasa, calificarea profesională în care s-au pregătit, tema proiectului elaborat.

Examenul de certificare a absolvenţilor învăţământului liceal, filiera tehnologică, constă într-o probă practică – realizarea unui proiect pe durata ultimului semestru de pregătire.

Depunerea proiectului în vederea susţinerii examenului de certificare, în format pdf, se realizează on – line, la adresa de e-mail a unităţii de învăţământ, urmând a fi arhivat în format digital şi păstrat 3 (trei) ani. În cazul în care elevii nu au mijloacele necesare transmiterii proiectului în format pdf la adresa de e-mail a unităţii de învăţământ, acesta va fi depus, fizic, la secretariatul unităţii de învăţământ.