Comisia Europeană a anunţat că alocă o sumă suplimentară în valoare de 50 de milioane EUR pentru ajutorul umanitar


Comisia Europeană a anunţat că alocă o sumă suplimentară în valoare de 50 de milioane EUR pentru ajutorul umanitar pentru a răspunde creşterii dramatice a nevoilor umanitare apărute la nivel mondial ca urmare a pandemiei de COVID-19. Aceste noi fonduri sunt puse la dispoziţie în urma apelurilor frecvente lansate de organizaţiile umanitare.

Noile fonduri vor contribui la sprijinirea persoanelor vulnerabile care se confruntă cu crize umanitare de mare amploare, în special în regiunea Sahel şi a Lacului Ciad, în Republica Centrafricană, în regiunea Marilor Lacuri din Africa, în Africa de Est, Siria, Yemen, Palestina şi Venezuela, precum şi la sprijinirea populației rohingya. Noile fonduri vor contribui la asigurarea accesului la servicii de sănătate, la echipamente de protecţie, apă şi salubritate.

Finanţarea va fi canalizată prin intermediul organizaţiilor neguvernamentale, al organizaţiilor internaţionale, al agenţiilor Organizaţiei Naţiunilor Unite şi al Societăţilor de Cruce Roşie şi Semilună Roşie.