A fost publicat Ordinul pentru punerea în aplicare a măsurilor privind sistemul de învăţământ în contextul instituirii stării de alertă


În Monitorul Oficial nr. 417/2020 a fost publicat Ordinul nr. 4266/2020 pentru punerea în aplicare a măsurilor privind sistemul de învăţământ în contextul instituirii stării de alertă pe teritoriul României.

Se prevede că se menţine măsura suspendării cursurilor din toate unităţile şi instituţiile de învăţământ până la finalul anului şcolar/universitar 2019 – 2020, pe durata stării de alertă, în conformitate cu prevederile art. 38 din Legea nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID – 19.

Prin excepţie, activităţile de pregătire în vederea susţinerii examenelor naţionale, care presupun interacţiunea “faţă în faţă”, în perioada 2 iunie – 12 iunie 2020, precum şi activităţile ce constau în susţinerea examenelor naţionale se desfăşoară în condiţiile stabilite prin ordin comun al ministrului educaţiei şi cercetării şi al ministrului sănătăţii.