Starea de alertă va aduce obligaţii pentru operatorii economici şi instituţiile publice!


Starea de alertă va impune luarea de măsuri, de către operatorii economici şi instituţiile publice ce desfăţoară activităţi comerciale/de lucru cu publicul care implică accesul persoanelor în interiorul clădirilor, pentru:

1.realizarea accesului astfel încât să fie asigurată o suprafaţă minimă de 4 mp pentru fiecare client/persoană şi o distanţă minimă de 2 m între oricare două persoane apropiate;

2.verificarea temperaturii, care nu trebuie să depăşească 37 grade, la intrarea în incintă;

3.dezinfectarea frecventă a suprafeţelor expuse şi evitarea aglomerării de persoane, în special în zonele caselor de marcat.

4.efectuarea, de către furnizorii publici şi privaţi de transport persoane, dezinfectării frecventea spaţiului mijloacelor de transport şi de a respecta regulile specifice.

5.decalarea programului de lucru, de către instituţiile publice şi operatorii economici, cu un număr de peste 50 de angajaţi, astfel încât să se evite aglomerarea mijloacelor de transport în comun.

6.dispunerea de măsuri, de către toate persoanele juridice de drept public sau privat, pentru desfăşurarea muncii la domiciliu, pentru o parte din personal, dacă activitatea desfăşurată permite această măsură.