ÎCCJ.Partea amendată pentru introducerea, cu rea-credinţă, a unor cereri poate formula critici care vizează amendarea numai pe calea cererii de reexaminare


Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis recent un recurs în interesul legii cu privire la formularea de critici de către partea în sarcina căreia s-a stabilit amenda judiciară pentru introducerea, cu rea-credinţă, a unor cereri.

Aceasta a stabilit că în interpretarea şi aplicarea unitară a dispoziţiilor art. 191 alin. (1) din Codul de procedură civilă, partea în sarcina căreia s-a stabilit amenda judiciară prevăzută de art. 187 alin. (1) pct. 1 lit. a) din Codul de procedură civilă pentru introducerea, cu rea-credinţă, a unor cereri principale, accesorii, adiţionale sau incidentale, precum şi pentru exercitarea unor căi de atac vădit netemeinice, prin aceeaşi hotărâre prin care au fost soluţionate aceste cereri, poate formula critici care vizează amendarea sa numai pe calea cererii de reexaminare, neputând supune aceste critici controlului judiciar prin intermediul apelului sau recursului.