Persoanele care au împlinit vârsta de 65 de ani au două intervale orare pentru deplasarea în afara locuinţei


Persoanele care au împlinit vârsta de 65 de ani au două intervale orare pentru deplasarea în afara locuinţei conform Ordonanţei militare nr. 10/2020.

Aşadar, în intervalele orare 7,00 – 11,00 şi 19,00 – 22,00 circulaţia persoanelor care au împlinit vârsta de 65 de ani, în afara locuinţei/gospodăriei, este permisă strict pentru următoarele motive:

a) deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesităţile de bază ale persoanelor şi animalelor de companie/domestice, inclusiv deplasarea în condiţiile art. 1 alin. (3) şi (5) din Ordonanţa militară nr. 8/2020 privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID – 19, cu modificările ulterioare;
b) deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoţirea unui minor, asistenţa altor persoane vârstnice, bolnave sau cu dizabilităţi, ori în cazul decesului unui membru de familie;
c) deplasări scurte, în apropierea locuinţei/gospodăriei, legate de activitatea fizică individuală a persoanelor (cu excluderea oricăror activităţi fizice colective), precum şi pentru nevoile animalelor de companie/domestice.