Ministerul Educaţiei şi Cercetării a transmis un comunicat cu privire la măsurile luate în sistemul de învăţământ


Ministerul Educaţiei şi Cercetării a transmis un comunicat cu privire la măsurile luate în sistemul de învăţământ în contextul pandemiei.

“În România, cursurile în învăţământul preşcolar, primar, gimnazial, liceal, profesional şi postliceal rămân suspendate, dar se va continua învăţarea asistată de tehnologie până în data de 12 iunie, când se vor încheia cursurile anului şcolar.

Pentru elevii şi cadrele didactice care nu au acces la tehnologie, unităţile de învăţământ şi inspectoratele şcolare vor oferi sprijin. Acestea vor transmite elevilor resurse educaţionale şi sarcini de lucru.

Studenţii îşi vor continua învăţarea asistată de tehnologie, iar examenele se pot susţine şi online. Fiecare instituţie de învăţământ superior va comunica planurile stabilite privind susţinerea examenelor.

Priorităţile ministerului sunt de a asigura cadrul necesar pentru încheierea situaţiilor şcolare pentru toţi elevii şi studenţii din sistemul românesc de învăţământ şi susţinerea examenelor finale, în condiţii de siguranţă pentru elevi şi cadre didactice.

Începând cu data de 2 iunie, elevii din clasele a VIII-a, a XII-a/XIII-a, cei din anii de final de ciclu profesional şi postliceal, vor reveni în unităţile de învăţământ pentru două săptămâni. Vor avea loc doar activităţi de pregătire şi consiliere pentru examenele naţionale. Revenirea în unităţile de învăţământ va fi una prudentă şi controlată pentru a preveni răspândirea îmbolnăvirilor cu Covid-19. Pentru elevii care au probleme de sănătate sau care prezintă riscuri de îmbolnăvire, prezenţa la cursuri va fi opţională. Părinţii vor decide acest aspect.”