Asociaţiile de utilitate publică care îşi desfăşoară activitatea în domeniile de responsabilitate ale MApN sunt sprijinite de stat


Ordinul ministrului apărării naţionale nr. M.161/2018 pentru stabilirea criteriilor de sprijinire a asociaţiilor şi fundaţiilor de utilitate publică, cu reprezentare la nivel naţional, care îşi desfăşoară activitatea în domeniile de responsabilitate ale Ministerului Apărării Naţionale a suferit recent unele modificări.

Se prevede că asociaţiile şi fundaţiile transmit anual, până la data de 10 a lunii aprilie, pentru anul anterior, structurilor cu atribuţii în domeniu, rapoarte/situaţii cu privire la stadiul şi modul de utilizare a fondurilor, spaţiilor şi mijloacelor auto asigurate, precum şi la activităţile desfăşurate în domeniile de responsabilitate ale Ministerului Apărării Naţionale. După verificarea rapoartelor/situaţiilor, structurile cu atribuţii în domeniu le transmit Direcţiei pentru relaţia cu Parlamentul, în cel mult 10 zile lucrătoare de la primirea acestora. Direcţia pentru relaţia cu Parlamentul elaborează, în luna mai, un raport de informare adresat ministrului apărării naţionale.

Asociaţiile şi fundaţiile au obligaţia de a transmite la Direcţia generală financiar – contabilă, până la data de 10 a lunii în curs pentru luna precedentă, formularul «Decont justificativ» privind utilizarea tuturor sumelor primite în luna precedentă însoţit de o copie lizibilă a documentelor justificative (facturi, bonuri fiscale, chitanţe, contracte etc.), certificate pentru conformitate cu originalul.