Reguli noi pentru desfăşurarea controlului periodic şi inopinant de către ASF


Regulamenul nr. 6/2020 a modificat şi completat Regulamentul Autorităţii de Supraveghere Financiară nr. 11/2016 privind activitatea de control periodic şi inopinat desfăşurată de către Autoritatea de Supraveghere Financiară.

Prin urmare, notificarea este transmisă prin e-mail, fax sau scrisoare cu confirmare de primire şi va conţine:
a) data de început şi data de finalizare a acţiunii de control la sediul entităţii, perioada controlată, tematica aferentă, precum şi primul chestionar de solicitare de date/informaţii/documente;
b) menţiunea că eventuale solicitări de informaţii/date/documente sub formă de chestionare/machete/situaţii centralizatoare de date/informaţii pot fi transmise pe tot parcursul controlului.

Echipa de control poate solicita entităţii controlate, în scris, de regulă prin e-mail, informaţii/documente/explicaţii sau clarificări suplimentare, după caz, şi după încheierea procedurii de colectare a informaţiilor/documentelor/explicaţiilor de la sediul entităţii controlate, inclusiv pentru clarificarea anumitor aspecte ce rezultă din analizarea obiecţiunilor la procesul – verbal de control.