Pe viitor se doreşte ca dosarele pentru bursele sociale să poată fi depuse şi online


Ministrul Educaţiei şi Cercetării, a avut o videoconferinţă cu partenerii educaţionali Federaţia Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret”, Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ, Federaţia Naţională Sindicală „Alma Mater”, Consiliul Naţional al Elevilor, Consiliul Naţional al Rectorilor, Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România, Uniunea Studenţilor din România, Uniunea Naţională a Studenţilor din România şi Federaţia Naţională a Asociaţiilor de Părinţi – Învăţământ Preuniversitar.

În cadrul întâlnirii, a fost agreată cu partenerii educaţionali necesitatea conceperii de către Ministerul Educaţiei şi Cercetării a unor ghiduri de realizare a activităţii didactice în mediul online, în care să fie inclusă şi monitorizarea acestei activităţi.

  • S-a analizat situaţia transportului elevilor, iar Consiliul Naţional al Elevilor a solicitat abrogarea HG 309*/1996.
  • Federaţia Naţională a Asociaţiilor de Părinţi – Învăţământ Preuniversitar a propus ca bursele elevilor în perioada stării de urgenţă să poată fi transmise şi pe conturi ataşate, ca de exemplu conturile părinţilor.
  • Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România a propus ca dosarele pentru bursele sociale să poată fi depuse şi online.