A fost suspendată distribuţia în afara României a materiilor prime utilizate la fabricarea biocidelor


A fost suspendată temporar distribuţia în afara teritoriului României, pe perioada pandemiei, a materiilor prime utilizate la fabricarea produselor biocide TP1 şi TP2, precum şi a produselor biocide TP1 şi TP2, definite conform Regulamentului (UE) nr. 528/2012 al Parlamentului European şi al Consiliului din 22 mai 2012 privind punerea la dispoziţie pe piaţă şi utilizarea produselor biocide.

În Monitorul Oficial nr. 284/2020 a fost publicat Ordinul nr. 568/2020 privind modificarea şi completarea Ordinului ministrului sănătăţii nr. 499/2020 pentru aprobarea suspendării temporare a distribuţiei în afara teritoriului României de produse biocide utilizate pentru a asigura prevenţia apariţiei afecţiunilor asociate infecţiei cu SARS – CoV – 2.

Prin excepţie sunt permise livrările în afara teritoriului României a materiilor prime fabricate în România către acei parteneri comerciali cu sediul în afara României cu care operatorul economic român are în derulare un contract de vânzare – cumpărare valabil încheiat, precum şi materiile prime care tranzitează teritoriul României şi care sunt destinate altor pieţe din afara teritoriului României.

,