Un proiect de Hotărâre care modifică Ordonanţa privind obligaţia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice se află în dezbatere publică


Ministerul Finanţelor Publice a lansat în dezbatere publică proiectul de Hotărâre pentru modificarea şi completarea Normelor metodologice pentru aplicarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 28/1999 privind obligaţia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 479/2003.

La art. 1 alineatul (1) din HG nr. 950/2017 se reglementează elementele tehnice necesare despăgubirii persoanelor fizice care după 22 decembrie 1989 şi-au transferat depunerile existente la Casa de Economii şi Consemnaţiuni, în vederea achiziţionării de autoturisme şi care întermenul prevăzut la art. 3²  din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.156/2007 privind despăgubirea persoanelor fizice care au constituit depozite la Casa de Economii şi Consemnaţiuni au făcut dovada datei constituirii depozitului la C.E.C. S.A. după ce au beneficiat de prevederile art. 1³ și ale art. 3¹ din ordonanţă.