Atenţie! Instituţiile publice şi private trebuie să asigure materiale de igienă!


La sediul Ministerului Afacerilor Interne, a avut loc şedinţa Grupului de suport tehnico-ştiintific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României, în completarea măsurilor dispuse prin hotărârile anterioare ale Grupului, raportat la evoluţia răspândirii infecţiilor cu COVID-19 pe teritoriul României.

Se propune, spre aprobarea CNSSU, sistarea, până la 31.03.2020, a stagiilor în spitale pentru cursanţii şcolilor postliceale.

Se propune, spre aprobarea CNSSU, instituirea obligaţiei pentru unităţile de alimentaţie publică (ex. hyper-market, super market, market, magazine de cartier etc) de a lua măsuri în privinţa:
– dezinfecţia frecventă a suprafeţelor expuse (ex. cărucioare, coşuri de cumpărături, clanţe de la uşi, butoane de la lifturi etc.), în special în zona caselor de marcat,
– instituirea de măsuri privind evitarea aglomerării de persoane în spaţiile comerciale.

Se propune obligarea tuturor instituţiilor publice şi private de a asigura, la toalete, materiale destinate igienei personale (săpun, prosoape hârtie, uscătoare de mâini), dezinfecţia frecventă a clanţelor uşilor, precum şi a altor suprafeţe expuse (mese conferinţă, birouri etc).