Categories
Pensii Ştiri

Informaţiile necesare determinării stagiului de cotizare vor fi accesate la nivel naţional!

Casa Naţională de Pensii Publice a anunţat că începând cu luna martie, în cadrul procesului continuu de debirocratizare şi simplificare a procedurilor de instrumentare a dosarelor de pensii, realizăm un nou progres.

Este vorba despre eliminarea etapei privind eliberarea – pe suport de hârtie – a adeverinţelor privind stagiul de cotizare şi punctajul mediu anual realizat de asigurat şi comunicarea acestora, între casele teritoriale de pensii, prin intermediul poştei.

Astfel, informaţiile necesare determinării stagiului de cotizare şi a punctajului mediu anual – pe baza cărora se stabilesc drepturile de pensie – vor fi accesate la nivel naţional, indiferent de judeţul în care angajatorul persoanei interesate depune declaraţia nominală de asigurare, respectiv de judeţul în care este instrumentat dosarul de pensie.

Totodată, această procedură reprezintă o facilitate şi pentru persoana asigurată, care va putea solicita eliberarea în aceeaşi zi a adeverinţei de stagiu de cotizare de la orice casă teritorială de pensii, indiferent de domiciliul persoanei sau de sediul social al angajatorului.