Categories
Internaţional Ştiri

Comisia Europeană salută decizia Consiliului de a autoriza deschiderea negocierilor privind viitorul parteneriat cu Regatul Unit

Comisia Europeană salută decizia Consiliului de a autoriza deschiderea negocierilor privind viitorul parteneriat cu Regatul Unit.

Directivele de negociere adoptate se bazează pe proiectul recomandărilor elaborat de Comisie în data de 3 februarie 2020. Acestea respectă în totalitate orientările şi concluziile Consiliului European, precum şi Declaraţia Politică adoptată de UE şi Regatul Unit în octombrie 2019.

Directivele detaliate de negociere definesc scopul şi termenii viitorului parteneriat pe care Uniunea Europeană doreşte să îl aibă cu Regatul Unit. Aceste directive acoperă toate zonele de interes pentru negocieri, inclusiv comerţul şi cooperarea economică, aplicarea legii şi cooperarea juridică în probleme penale, politica externă, securitatea şi apărarea, participarea la programele Uniunii şi alte zone tematice de cooperare. Un capitol dedicat guvernanţei furnizează o schiţă pentru un cadru general care acoperă toate zonele de cooperare economică şi de securitate.