Metodologia de înscriere a copiilor în învăţământul primar pentru anul şcolar 2020 – 2021 a fost aprobată!


În Monitorul Oficial nr. 140/2020 a fost publicat Ordinul nr.3277/2020 privind aprobarea calendarului şi a metodologiei de înscriere a copiilor în învăţământul primar pentru anul şcolar 2020 – 2021.

Părinţii/tutorii legal instituiţi/reprezentanţii legali, ai căror copii împlinesc vârsta de 6 ani până la data de 31 august 2020 inclusiv, au obligaţia de a înscrie copiii în învăţământul primar în clasa pregătitoare iar părinţii ai căror copii împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2020 inclusiv pot să îşi înscrie copiii în învăţământul primar în clasa pregătitoare, dacă dezvoltarea lor psihosomatică este corespunzătoare.

În prima etapă, procesarea cererilor – tip de înscriere se desfăşoară la Comisia naţională de înscriere a copiilor în învăţământul primar, denumită în continuare Comisia naţională, cu ajutorul aplicaţiei informatice, şi la nivelul unităţilor de învăţământ, pe baza informaţiilor din cererile – tip de înscriere şi din documentele depuse de părinţi/tutorii legal instituiţi/reprezentanţii legali.

Părinţii/Tutorii legal instituiţi/Reprezentanţii legali ai copiilor care nu au fost cuprinşi într-o unitate de învăţământ în prima etapă de înscriere sau care nu au participat la această etapă completează o nouă cerere – tip de înscriere în cea de-a doua etapă, pentru locurile disponibile.